PERSBERICHT – On The Rocks lanceert exclusieve Rockbooks

On The Rocks lanceert exclusieve notitieboeken gemaakt van steenpapier

Samen met jonge designer Honorata van den Akker lanceert Paper on the Rocks een bijzondere collectie Limited Edition Rockbooks, notitieboeken gemaakt van steenpapier. De collectie omvat drie designs in ruimte-thema, waarbij de invloed van de mens op de aarde centraal staat.

Samenwerking

Wat nou als we de uitdagingen waar we in onze samenleving voor staan, kunnen vatten in beelden die in eerste instantie prettig zijn om naar te kijken, maar in essentie eigenlijk niet helemaal kloppen? Dat was de insteek voor de collectie ‘Human vs. the Earth’ die Honorata van den Akker ontwierp in samenwerking met Paper on the Rocks.

Toekomstbeeld

“Vaak maak ik me zorgen over de manier waarop we met z’n allen produceren en consumeren, en hoe onze toekomst er mede daardoor uit gaat zien. Dat gevoel was de belangrijkste inspiratie voor deze collectie. De covers hebben geen expliciet opgelegde betekenis, maar we laten ruimte voor degene die de cover bekijkt om de details in te vullen en daar vervolgens een bepaald gevoel of bepaalde emotie aan te verbinden,” aldus Honorata over haar ontwerpen.

Met deze collectie wil Paper on the Rocks een podium bieden aan opkomende designers. “Daarnaast willen we graag mensen aanzetten tot denken over onze huidige omgang met de aarde. Zoals zo mooi geformuleerd, er is geen ‘Planet B’. Deze collectie zet je op een hele subtiele manier aan het denken over onze toekomst. We hopen dialoog teweeg te brengen en tegelijkertijd een boek te bieden dat duurzaam en prettig in gebruik is,” licht Anne Pleun van Eijsden van Paper on the Rocks toe.

Over Paper on the Rocks

Paper on the Rocks richt zich sinds 2015 op het verduurzamen van de stationery industrie door de ontwikkeling van boomvrije duurzame notitieboeken. Gemaakt van bijvoorbeeld steenafval en landbouwafval, zijn de notitieboeken van de hoogste kwaliteit. Speciaal ontwikkeld zodat je er fijn op schrijft, tekent of schetst. Perfect voor creatieven, schrijvers, professionals en eigenlijk iedereen die de wereld wil veranderen met iedere gezette pennenstreek. 5% van tijd, energie en jouw aankopen worden door het bedrijf besteed aan herbebossingsprojecten en natuurbeschermings-initiatieven. Paper On the Rocks is een gecertificeerde B Corporation. Het eerste product is het Rockbook, gemaakt van duurzaam steenpapier, waar geen bomen, water, bleek of giftige stoffen voor nodig zijn. Het papier is zacht om op te schrijven en bovendien waterbestendig.

De collectie is in beperkte oplage beschikbaar voor € 14,95 per boek en aan te schaffen via www.paperontherocks.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *